Ontstaan

WSV 't Fluitekruid

Donderdag = sporteldag. Van 1 april tot 30 sep om 19H00. Van 1 okt tot 31 maart om 14H00. Vertrek: steeds de sportschuur

"WSV 't FLUITEKRUID WOLVERTEM”


Het was 1980 toen enkele tooghangers(ters) het gezonde idee opperden om voordien eventueel nadien een gezondheidswandelingske mee te pikken. Bleef men eerst in de buurt en de afstand eerder beperkt, dit initiatief viel zodanig in de smaak dat een wandelclubje werd opgericht en wekelijks de beentjes werden uitgestrekt. Toen waren we al overtuigd van de gunstige invloed van wandelen op de gezondheid.

 

Maar welke naam de club geven?

Eén van de toenmalige voortrekkers was een natuurliefhebber en tijdens een lentewandeling vond hij de naam van een veel voorkomende schermbloemachtige plant de geschikte naam voor de club: fluitekruid.

 

Op 1 juli 1980 werd de eerste Wolventocht georganiseerd. Enkele jaren nadien werd een tweede wandelevenement toegevoegd: de winterwandeling op de tweede zondag van de maand december.

Het millenniumjaar 2000 werd aangegrepen om eens een zaterdagtocht in te richten telkens op eerste zaterdag van de maand maart.

 

2005 wordt voor onze wandelclub een jubileumjaar. Niet alleen werd ons gevraagd de Nationale Wandeldag in te richten maar daarenboven bestonden we ook 25 jaar.

 

WSV 't Fluitekruid startte indertijd als een vriendenkring en is het nog steeds en wil het blijven. Het is een club waar iedereen welkom is en elkeen vrijblijvend zijn ding kan doen.

 

Het dynamische bestuur met voorop de nooit aflatende voorzitster zorgt voor een jaarlijks gevarieerd programma dat steeds gewaardeerd wordt door alle leden.