Ontstaan

"WSV 't FLUITEKRUID WOLVERTEM"


Het was 1980 toen enkele tooghangers(ters) het gezonde idee opperden om hun geliefde hobby te combineren met een gezondheidswandelingske in de omgeving. Bleef men eerst in de buurt en was de afstand eerder beperkt, dit initiatief viel zodanig in de smaak dat een wandelclubje werd opgericht en wekelijks werden de beentjes uitgestrekt om te genieten van de gezonde buitenlucht. Toen waren we al overtuigd van de gunstige invloed van wandelen op onze gezondheid!


Maar welke originele naam kiezen voor de club…? Eén van de toenmalige voortrekkers was een echte natuurliefhebber en tijdens een lentewandeling vond hij de naam van een veel voorkomende schermbloemachtige plant dé geschikte naam voor de club: fluitekruid.


 Op 1 juli 1980 werd de eerste Wolventocht georganiseerd. Enkele jaren nadien werd een tweede wandelevenement toegevoegd: de winterwandeling op de tweede zondag van de maand december.


Het millenniumjaar 2000 werd aangegrepen om vanaf dan een zaterdagtocht in te richten, telkens op de eerste zaterdag van de maand maart.


WSV 't Fluitekruid startte indertijd als een vriendenkring, is het nog steeds en wil het blijven. Het is een club waar iedereen welkom is en elkeen vrijblijvend zijn ding kan doen. Het bestuur zorgt voor een jaarlijks gevarieerd programma dat steeds gewaardeerd wordt door de leden.


In 2020 mogen we het 40-jarig bestaan van de club vieren!!